Zakelijke kerstkaart ontwerpen: voor welke afwerkingen kies ik?

De feestdagen staan binnenkort weer voor de deur. Hoog tijd dus om na te denken over het ontwerp van je zakelijke kerstkaart. Wil je een design dat opvalt? Dan zorgt een sublieme afwerking voor de finishing touch. Wij zetten de mogelijkheden voor je op een rijtje.

Zakelijke kerstkaarten zijn een ideale manier om je zakenrelaties te bedanken voor de fijne samenwerking van het voorbije jaar. Bovendien zegt een persoonlijke, fysieke  kerstkaart ook zoveel meer dan een zoveelste e-mail in je inbox, toch? Een zakelijke kerstkaart mag dus niet in je marketingstrategie ontbreken. Hoe je het versturen van een zakelijke kerstkaart moet aanpakken en welke boodschap je er best opzet, vertelden we je al eerder. Deze keer plaatsen we de verschillende afwerkingsmogelijkheden in de kijker. 

1. Je kerstkaart stansen

Een zakelijke kerstkaart ontwerpen in de vorm van een kerstboom? Een kerstbal? Of een champagnefles? Met stansen kan het allemaal. In dat geval kappen we met behulp van een stansvorm een kerstkaart in de vorm van jouw gewenste eindresultaat. Dankzij de creatieve uitsnijding zal je kerstkaart meteen opvallen tussen alle klassieke, rechthoekige vormen. 

2. Lamineren

Wil je je kerstkaart een luxueuzere uitstraling geven? Dan kan je overwegen om ‘m te lamineren. In dat geval brengen we een heel dunne, speciale beschermlaag aan op je kaart. Die laag bestaat er in drie varianten: glanzend, mat of soft touch. Kies je voor glanzend, dan voeg je letterlijk een laagje glamour toe. Wil je het liever wat zakelijker? Kies dan voor mat laminaat. Soft touch zorgt dan weer voor een warme en fluweelzachte toets. 

3. UV-spotlak

Verdienen bepaalde stukken van jouw kerstkaart meer aandacht dan andere? Zet ze dan extra in de verf door UV-spotlak te gebruiken. Dat wil zeggen dat je op bepaalde stukken een dikker glanslaagje gaat leggen, en op die manier automatisch extra hoogte en reliëf gaat creëren. Wil je een resultaat om ú tegen te zeggen? Combineer dan met mat laminaat om jouw drukwerk naar een hoger niveau te tillen.

4. Foliedruk

Wie feestdagen zegt, zegt goud en glitter. Om je kerstkaart een schitterend effect te geven, kan je kiezen voor foliedruk. Hiermee voeg je een gouden of een zilveren laagje toe aan bepaalde delen van je kerstkaart, voor een extra feestelijke touch. 

5. Pregen

Reliëf aanbrengen in je kerstkaart en bijvoorbeeld een sneeuwman of kerstboom tot leven brengen? Dat kan met pregen – ook wel bekend als blinddrukken. Met een preegstempel wordt in dat geval het papier in een bepaalde vorm de hoogte of de diepte ingeduwd, waardoor er reliëf ontstaat. Op die manier creëer je een speciaal 3D-effect in je drukwerk.

Zakelijke kerstkaart ontwerpen: wij helpen je graag op weg!

Twijfel je over welke afwerking het beste past bij jouw kerstkaart? Of weet je niet hoe je aan het ontwerp van je zakelijke kerstkaart moet beginnen? Stuur ons dan zeker een berichtje en we denken graag met je mee. Maar stel het alleszins niet uit. De kerstperiode is traditiegetrouw een drukke periode, met langere wachttijden. Begin dus op tijd aan je ontwerp!

Heb je al een concreet idee in gedachte, maar wil je graag weten welk prijskaartje eraan vasthangt? Vraag dan zeker vrijblijvend een offerte aan.

© CHAPO - Cookies