SPOT UV MET MAXIMAAL EFFECT IN 4 STAPPEN!

Van alle manieren die er bestaan om je drukwerk een special touch te geven, is spot uv één van de meest opvallende, maar tegelijkertijd ook subtiele toepassingen. Hoe laat je jouw drukwerk maximaal schitteren? Vier do’s en dont’s!

Wat spot uv precies is en hoe je jouw bestanden aan ons moet aanleveren, dat kan je nog eens in deze blog nalezen. Hoe je jouw ontwerp maximaal laat renderen, dat verklappen we je hieronder.

1. Spot uv + mat laminaat = magie

Voor het allerbeste effect druk je de glanzende spotlaag best op mat laminaat. Op deze manier voeg je meteen extra diepe en contrast toe aan je drukwerk. Het resultaat ademt luxe en originaliteit uit.

2. Kies wijselijk!

Spot uv komt het sterkst tot zijn recht bij patronen en stijlelementen zoals logo’s of uitgesproken lijnen. Of om specifieke woorden uit te lichten. Vermijd overkill en probeer spot uv niet toe te passen op te kleine details, zoals op randen van letters. Of net op te grote vlakken. Je doet het effect namelijk teniet en er bestaat altijd een kleine kans op een afwijking. Blijf uit de buurt van vouwlijnen en randen.

3. Vermijd schreven

Probeer in de mate van het mogelijke een serif lettertype te vermijden. Spot uv komt een pak beter tot zijn recht bij lettertypes zonder schreven. Wij raden ook aan om een voldoende groot en vet lettertype te kiezen.

4. Wees creatief

Wil je jouw gespotte deel van het ontwerp nog wat extra feel meegeven? Dat kan letterlijk door een bepaalde textuur toe te voegen.  Glad, ribbelig, … speel met reliëf en creëer iets unieks.

100% kans op succes? Vraag advies!

Zoals je kan lezen, begint alles met een slim gekozen plaatsing én met de juiste groottes. Bij Chapo hebben we intussen een enorme ervaring opgebouwd met spot uv-drukwerk. Ben je dus nog op zoek naar specifiek advies? Contacteer ons en we beantwoorden snel jouw vragen. Of kom eens bij ons langs en we tonen je graag wat we allemaal kunnen. Onze deur staat altijd open.

© CHAPO