Printen op hout: wat zijn de mogelijkheden?

Je drukwerk laten opvallen? Waarom kies je niet eens voor een ander materiaal dan papier? Met een houten uitnodiging trek je gegarandeerd alle aandacht. Al hoeft het niet te stoppen bij enkel drukwerk… Wij geven je een woordje uitleg over de techniek en de mogelijkheden van printen op hout.

Om op hout te printen, maken we gebruik van onze vlakbedprinter. Dat is een hele grote printer die voorzien is van een bewegingskop met vier spuitkoppen. De kop beweegt over het stuk hout en spuit een fijn laagje inkt op de plaatsen van jouw design.

Hoe dik dat stuk hout is, bepaal je zelf: van enkele millimeters dik tot pakweg de dikte van een binnendeur. Zolang het onder onze vlakbedprinter past, uiteraard.

Eerst wit, dan kleur

Printen op hout, trekken de kleuren daar dan niet in? horen we je al denken. Een terechte vraag, want hout is inderdaad een absorberend materiaal. Wel, om waarheidsgetrouwe kleuren te krijgen, geven we jouw design altijd eerst één of meerdere witte onderlagen. Vervolgens kunnen we hier perfect fullcolour op printen.

Zo ben jij zeker zijn dat de uiteindelijke kleuren niet dof zijn. En komt jouw design helemaal tot zijn recht.

Hoedje af voor zo’n opvallend drukwerk!

De voordelen van printen op hout? Het resultaat is sowieso een leuke eyecatcher. Een toffe uitnodiging voor je opendeurdag of bedrijfsfeest, bijvoorbeeld. Het is gewoon eens iets helemaal anders – iets dat gegarandeerd opvalt en dus de aandacht trekt.

Printen op hout: meer dan drukwerk

Maar printen op hout gaat verder dan drukwerk. Behoren ook tot de mogelijkheden: een richtingsaanwijzer op een wandelpad, een informatiezuil voor op een beurs, een gepersonaliseerde binnendeur… Spring eens bij ons binnen, samen slaan we de nagel op de kop!

© CHAPO