ONE WAY VISION VINYL: OPVALLEN ÉN DOORKIJKEN

Onze gebouwen bestaan meer en meer uit glas. Een opvallende manier om een merk of concept langs deze weg in de kijker te plaatsen, is met one way vision vinyl. Hoe werkt het precies en hoe haal je het beste uit dit type drukwerk?

Hoe werkt het?

In een paar woorden samengevat, is one way vision vinyl een grote raamsticker van vinyl met kleine gaatjes in. Hoe verder je van de sticker wegstapt, hoe minder je deze gaatjes ziet.

Hét grote pluspunt: de persoon aan de andere kant van het glas kan nog perfect alles buiten zien, terwijl je van aan de andere zijde niet naar binnen kunt kijken.

Deze vinyl is al dan niet gelamineerd ter bescherming tegen uv-straling, wisselende weersomstandigheden, stof en vuil…

Eindeloze mogelijkheden

Omdat deze raamfolie het zicht van binnenuit niet belemmert, kan je gebruiken maken van de hele glasoppervlakte van het gebouw, zowel in de breedte als in de hoogte. Bussen, treinen, openbare gebouwen… Ook qua dragers biedt one way vision vinyl een grote waaier aan opties.

Tips voor one way vision vinyl uit de boekjes

De perforaties in de raamfolie zorgen ervoor dat je extra aandacht moet besteden aan het visualeren van je boodschap. Hou daarom volgende tips in het achterhoofd bij het ontwerp:

  • Zorg dat je letters groot en opvallend genoeg zijn
  • Werk met voldoende contrast
  • Hoe feller de kleuren, hoe beter. Vermijd zeker donkere kleurtinten
Alles staat of valt met de juiste plaatsing

Naast het zorgvuldige ontwerp is ook de oriëntatie van de vinylfolie (is de lichtinval goed genoeg?) van groot belang. Bovendien is zowel het aanbrengen als het verwijderen van de folie een werkje dat concentratie vergt.

Maar met de juiste aanpak verloopt alles vlekkeloos. Wij geven jou graag al het nodige advies en kunnen je natuurlijk de perfecte one way vision afleveren. Contacteer ons met al jouw vragen en we zetten jouw project definitief op de juiste weg.

© CHAPO - Cookies