Menukaarten ontwerpen voor je eindejaarsdiner: 5 sublieme tips

Wanneer de eindejaarsperiode aanbreekt, vallen traditiegetrouw de uitnodigingen voor zakelijke kerst- of nieuwjaarsdiners weer in de bus. Organiseert jouw bedrijf een eindejaarsdiner? Dan begint de beleving – en het watertanden – al bij de menukaart. We geven je 5 tips om een menukaarten te ontwerpen die indruk maken op je gasten.

1. Verlies je huisstijl niet uit het oog

Een huisstijl is de visuele identiteit van je bedrijf. Wanneer je menukaarten gaat ontwerpen voor je zakelijk diner, mag je huisstijl daar dus absoluut niet in ontbreken. Je maakt namelijk pas echt indruk op je gasten als je diner tot in de kleinste details is afgewerkt.

De puntjes écht op de i zetten? Druk dan ook bierviltjes, placemats of servetten in jouw huisstijl. Zo zet je de totaalbeleving extra kracht bij.

2. Bepaal het formaat en de vorm

Uiteraard kan je je menukaart in een standaard A4 formaat laten drukken, maar gooi het gerust ook eens over een andere boeg. Voor een zakelijk diner is bijvoorbeeld ook een kleiner A5 of A6 formaat geschikt, aangezien je minder tekstruimte nodig hebt dan een klassieke menukaart.

Typische vormen voor een menukaart zijn DIN – een langwerpige vorm – of carré – een vierkante vorm. Wil je zeker opvallen bij je gasten? Laat je menukaart dan stansen. Een kerstbal, sneeuwvlok, champagnefles, … Jij bepaalt de vorm en de grootte van je menukaart,  wij maken er werk van.

3. Denk na over de bindwijze

Met een enkele, ongevouwen menukaart doe je niets mis. Maar als je het wat specialer wilt, kan je ook voor een dubbele menukaart met een bijzondere afwerking kiezen. Denk: gevouwen, geniet, staand of een spiraalbinding. Dat biedt meer ruimte voor extra toelichting of een extra boodschap, wat je gasten vaker naar je menukaart zal doen grijpen.

4. Wees origineel

We schreven al eerder over hoe je je zakelijke kerstkaart een sublieme afwerking kan geven, en die finishing touch mag ook niet op de menukaart van je eindejaarsdiner ontbreken. Wil je indruk maken op je gasten? Kies dan om te beginnen voor een speciale papiersoort, zoals eentje met een matte uitstraling of wit linnenpapier. Ook zwaarder papier is ideaal voor een menukaart. Een speciale afwerking mag vervolgens ook niet ontbreken. UV-spotlak, lamineren, pregen, foliedruk, graveren, … Er zijn heel wat mogelijkheden om een menukaart te ontwerpen die in het oog springt.

Meer weten over de verschillende afwerkingsmogelijkheden? Je ontdekt het in dit blogbericht.

5. Begin op tijd

Wil je een menukaart voor je zakelijk eindejaarsdiner laten maken? Begin er dan op tijd aan. De eindejaarsperiode is doorgaans de drukste periode van het jaar. Door je drukwerk op tijd te bestellen, vermijd je onaangename verrassingen en bespaar je jezelf heel wat stress. En zo kan je je focussen op het allerbelangrijkste: genieten van je tijd met familie en vrienden.

Indruk maken met jouw menukaart?

Een menukaart in een speciale vorm? Gedrukt in jouw huisstijl? Of afgewerkt met een glanzend laagje? Wij denken graag mee om een zakelijke menukaart te ontwerpen die indruk maakt op de gasten van je zakelijk eindejaarsdiner. Stuur ons zeker een berichtje en we helpen je graag op weg

© CHAPO - Cookies