MARKETING EN STICKERS: IEDEREEN HOUDT ERVAN!

Spendeerde jij als kind ook uren en uren aan Panini- of Disney-stickerboeken? Probeer maar iemand te vinden die niét van stickers houdt. Net daarom vormen marketing en stickers een ideale combinatie. Hoe zorg je ervoor dat jouw bedrijf bij zo’n breed mogelijke doelgroep blijft plakken?

Stickers lijken misschien niet de meest evidente keuze om toe te passen in jouw marketingstrategie. Toch bieden stickers vaak onverwachte opportuniteiten. Ze zijn niet alleen goedkoop om te laten maken, je kan ze ook verspreiden waar je maar wil.

En nog belangrijker: mensen zien stickers niet als marketing of reclame. Een slimme zet in een tijdperk waarin mensen overladen worden met honderden advertenties per dag. Nu, hoe zorg je ervoor dat stickers werken voor jouw bedrijf?

Stickermarketing: alles begint met een plan

Stickers bieden je een unieke kans om een originele en verrassende aanpak te hanteren. Betrek stickers dus op een slimme, aanvullende manier in je totale marketingmix. Ideaal voor dit type format: korte, krachtige, prikkelende boodschappen en een visueel opvallend geheel.

Ga voor de verrassing

Een standaardvorm of een op maat gemaakte contoursticker? Letterlijk alles is mogelijk. Net als de bestemming van je sticker. Enveloppen en kantoormateriaal liggen voor de hand, maar wat dacht je van autostickers, raamstickers of zelfs vloerstickers? Op gebouwen, in openbare voertuigen, zelfs op straat? Gebruik de ruimte en laat je stickers over de tongen rollen. Pols voor de veiligheid natuurlijk wel naar de nodige toestemmingen.

Zet je collega’s en klanten in

Nog een groot voordeel van stickers: je kan ze in een handig formaat laten maken om uit te delen aan je collega’s en klanten. Als zij de stickers een opvallend plaatsje geven, dan heb je jouw merk op een goedkope en originele manier extra in de verf kunnen zetten.

Welk materiaal kiezen? Wij helpen je mee kiezen!

Er bestaan tal van verschillen stickermaterialen, afhankelijk van de ondergrond, of je het binnen of buiten wil gebruiken, de transparantiegraad, de herbruikbaarheid... Maar geen nood, wij weten hoe we jouw stickermarketing optimaal kunnen doen renderen. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan of contacteer ons voor verdere info.

© CHAPO