De beste gratis stockfoto websites voor jou uitgezocht

Een prachtige foto maakt een flyer of brochure helemaal af. Geen toffe afbeeldingen voorhanden? Op deze 5 gratis stockfoto websites vind jij ongetwijfeld het perfecte beeld.

Heb je het budget niet voor een fotoshoot? Grijp dan niet lukraak naar Google-afbeeldingen. Op iedere foto die je op het internet vindt, rusten namelijk rechten. Je mag ze dan ook niet gebruiken voor commerciële doeleinden, zonder de toestemming van de eigenaar. Doe je dit toch, dan riskeer je een fikse boete.

Shutterstock & co

Op zoek naar rechtenvrije foto’s? Dan surf je best naar sites als Shutterstock of iStock. Hier vind je een gigantische verzameling van foto’s, geschikt voor iedere situatie en met een hoge resolutie. Wat die resolutie ook weer betekent lees je in onze vorige blog.

Enig nadeel van Shutterstock & co: je betaalt al snel enkele euro’s voor een kwalitatieve foto. Prachtige foto’s dus, maar die komen wel tegen een prijsje.

Gratis stockfoto websites

Tijd voor een alternatief: gratis stockfoto sites. Speciaal voor jou selecteerden we enkele handige sites waar je prachtige rechtenvrije foto’s terugvindt, in diverse formaten. En die jij dus perfect in je volgende project kan integreren!

  1. Kaboompics

Op zoek naar eigentijdse foto’s, van eten tot mode en landschappen? Op Kaboompics vind je ongetwijfeld je ding tussen de duizenden foto’s.

  1. Pexels

Ontdek meer dan 40.000, kwalitatieve foto’s op Pexels. Niet meteen gevonden wat je zocht? Geen zorgen, per maand worden er maar liefst 3.000 nieuwe foto’s toegevoegd.

  1. Pixabay

Wil je nog een groter aanbod? Bij Pixabay maak jij je keuze uit meer dan 440.000 kwalitatieve foto’s. Daarnaast vind je er ook illustraties en video’s.

  1. FoodiesFeed

Ben jij een echte foodie? Dan moet je zeker deze gratis stockfoto website raadplegen. Op FoodiesFeed vind je meer dan 300.000 beelden van eten en gerechten terug.

  1. Gratisography

Op zoek naar mooie foto’s met een grappige twist? Bezoek zeker Gratisography eens. Op deze website ontdek je honderden hoge resolutie foto’s die zeker de aandacht van je lezer trekken.

Waar zit het addertje?

Adembenemende foto’s, zonder er maar iets voor te moeten betalen. Hoe kan dat eigenlijk? Wel, fotografen stellen op dergelijke gratis stockfoto sites hun foto’s ter beschikking, om zo meer bekendheid te genereren.

Daarnaast worden de gratis stockfoto websites vaak gesponsord. Zo krijg je bij de zoekresultaten ook betalende alternatieven te zien.

Gratis stockfoto’s voor jouw project

Klaar om jouw volgende project een extra boost te geven met adembenemende foto’s? Ga aan de slag met deze gratis stockfoto websites! Kan je nog wat hulp gebruiken? Kom gerust eens langs, samen maken we er werk van.

© CHAPO - Cookies