De beste gratis fotobewerkingsprogramma’s voor jou uitgezocht

Wil je adembenemende foto’s voor in je drukwerk? Dan is nabewerking een must. Met software zoals Photoshop en Lightroom bereik je natuurlijk indrukwekkende resultaten. Maar ze vereisen wel de nodige kennis en zijn jammer genoeg ook redelijk kostelijk. Daarom zetten wij 5 gratis fotobewerkingsprogramma’s op een rij waarmee je gelijkaardige resultaten bereikt.

1. Snapseed

Snapseed is een gratis app voor op je smartphone, met een enorm brede waaier aan tools om je foto mee te perfectioneren. Je kan er alle standaard bewerkingen mee uitvoeren, zoals het aanpassen van de belichting, de kleur of de scherpte. Maar daarnaast heeft de app nog heel wat andere opties, waaronder het uitvoeren van gedetailleerde retouches, het toevoegen van kaders en tekst en het toepassen van HDR-emulatie. En dat allemaal op een intuïtieve manier.

2. VSCO

VSCO is een van de bekendere fotobewerkingsprogramma’s. Vooral dan omwille van z’n rijke verzameling aan vintage filters en effecten. Daarnaast kan je via VSCO ook standaard beeldverwerking doen, zoals de belichting verbeteren, de kleur aanpassen en heel wat andere bewerkingen.

3. Prisma

Je foto’s of afbeeldingen artistieker maken? Dan is Prisma de ideale tool. De gratis fotowerkingsapp heeft namelijk een aantal kunstfilters in z’n repertoire zitten. En die toveren je foto om tot een waar kunstwerk in de stijl van artiesten zoals Picasso, Van Gogh en Munk. Ook aanwezig in de app: een aantal speciale effecten die je kan toepassen op je foto of afbeelding.

4. Pixlr

Pixlr is een gratis fotobewerkingsprogramma dat je zowel op je smartphone als op desktop kunt gebruiken. Het bestaat uit twee versies: Pixlr Editor of Pixlr Express.

Pixlr Editor is de uitgebreide fotobewerkingsversie en heeft heel wat tools die vergelijkbaar zijn met Photoshop. Pixlr Express is dan weer de snellere, makkelijkere versie. Het heeft een aantal basisopties om je foto te verbeteren, en een heleboel verschillende filters. Bovendien kan je met Pixlr ook makkelijk collages maken. Ideaal voor als je meerdere foto’s samen wilt zetten.

5. Photoshop Express

Photoshop Express is de mobiele, gratis versie van Adobe Photoshop en is de ideale tool voor wie z’n foto’s wat professioneler wil bewerken. Photoshop Express heeft een brede waaier aan beeldverwerkingsopties, waaronder het aanpassen van de belichting, de kleur en witbalans. Plus ook een aantal extra opties, zoals het verwijderen van rode ogen of oneffenheden. Bovendien werkt de app heel intuïtief, waardoor ‘m een stuk minder ingewikkeld is dan de klassieke versie van Photoshop.

Adembenemende foto’s voor jouw drukwerk

Lukt het je toch niet goed om jouw foto op punt te stellen? Dan is een professionele stockfoto een goed alternatief. Wij lijstten al eerder de beste gratis stockfotowebsites voor je op.

Heb je nog vragen over je drukwerk? Stel ze gerust online of spring eens bij ons binnen. Wij helpen je met veel plezier verder.

Is jouw drukwerk helemaal klaar? Vraag dan hier vrijblijvend je offerte aan.

© CHAPO - Cookies