Afwerking drukwerk: populaire afwerkingen voor je uitgelegd

Is het drukken achter de rug? Dan zorgt een sublieme afwerking van je drukwerk voor een geslaagd eindresultaat! Benieuwd welke afwerkingen wij het vaakst uit onze hoed toveren? En wat al die termen precies inhouden? Afwerking drukwerk: een overzicht!

Rillen

Bij rillen drukken we machinaal een vouwlijn in je drukwerk. Deze indrukking maakt het vouwen makkelijker. Rillen doen we vooral bij dikkere papiersoorten. Denk maar aan brochures, die zo vervolgens mooi kunnen open- en dichtklappen.

Indien er geen rillijnen worden voorzien, dreigt het papier te scheuren als je het vouwt.

Vouwen

Veel drukwerk moet gevouwen worden. Denk maar aan brieven, mailings, folders,   enzovoort. Vergeet het urenlang handmatig vouwen, onze vouwmachine doet al het werk. Zigzagvouw, enkele vouw of venstervouw? Jij beslist, wij zorgen voor een subliem resultaat.

Lamineren

Onder lamineren verstaan we het aanbrengen van een uiterst dunne beschermlaag. Deze laag is te verkrijgen in diverse soorten: van mat en glans tot softtouch. Perfect dus om je menukaarten, visitekaartjes of folders te beschermen.

UV-spotlak

Op zoek naar een speciale afwerking voor je drukwerk? UV-spotlak brengt jouw drukwerk naar een hoger niveau. Het is een glanzend laagje dat we toevoegen aan je drukwerk om zo bepaalde delen van je design extra in de verf te zetten. Meer weten? Lees er alles over in ons vorige blogbericht.

Garenloos & genaaid lijmen

Als je een boek of magazine laat drukken, is het een kwestie van de pagina’s op een mooie manier samen te houden. Garenloos en genaaid lijmen is zo’n optie. Terwijl boeken vroeger werden gebonden door middel van diverse katernen, bestaat hier je boek uit losse, aan elkaar gelijmde pagina’s. Deze worden vastgelijmd aan schutbladen die op hun beurt weer worden vastgelijmd aan de binnenkant van de omslag. Het resultaat van de afwerking voor je drukwerk? Een prachtig gelijmd boek.

Wire-o

Een wire-o of spiraalbinding bestaat uit een metalen ringband en is een favoriete afwerking voor vele soorten drukwerk. Denk maar aan cursussen, scripties, presentaties of menukaarten.

De wire-o zorgt ervoor dat je makkelijk kan bladeren. In combinatie met een folie aan voor- of achterkant, is het resultaat een stevig en professioneel boekje.

Stansen

Een extra touch aan je drukwerk geven? Kies voor een afwerking van je drukwerk met een creatieve uitsnijding! Bij stansen of kappen gaan we, met behulp van een stansvorm, een originele vorm uit je drukwerk kappen. Denk maar aan ronde visitekaartjes, een deurhanger, een uitnodiging met uitsparingen en zoveel meer.

De stansvorm is volledig te personaliseren, dus je bent volledig vrij te kiezen welke stansvorm je wenst!

Afwerking drukwerk: conclusie

Zoals je ziet, zijn er heel wat opties! Al gekozen? Of zit je toch nog met vragen? Onze experts helpen je graag verder.

© CHAPO